3 Tipuri de greșeli în e-mail marketing și cum să le remediezi

Marketingul prin e-mail nu este o strategie care ar trebui subestimată. Deși nu este cea mai nouă formă de publicitate din ultima vreme, s-a dovedit a fi mai mult decât eficientă de-a lungul anilor.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că, atunci când se procedează corect, targetarea este foarte exactă și atrage atenția celor care sunt cel mai probabil să fie receptivi la anunțul dat; parțial, faptului că oamenii prefer, de fapt, să primească e-mailuri versus alte forme de marketing online.

Cu toate acestea, nu toate campaniile sunt create corespunzător. Dacă desfășurați activ campanii de marketing prin e-mail, dar nu ați observant suficiente semne în ceea ce privește rentabilitatea investiției dvs. este posibil să fi căzut pradă uneia dintre aceste trei greșeli majore:

1. Segmentarea slabă a listei de adrese

Unul dintre marile avantaje ale marketingului prin e-mail este că vă permite să vă promovați produsele sau serviciile direct persoanelor care și-au exprimat interesul anterior vis-à-vis de afacerea dvs. Indiferent dacă ați obținut adresele de e-mail ale publicului pentru că s-au abonat la serviciu de Newsletter de pe site, sau pentru că au făcut o achiziție prin intermediul paginii ori v-au contactat într-un alt mod, au făcut ceva care indică interes pentru o parte din specificul afacerii. Totuși, faptul că cineva și-a exprimat interesul pentru un segment din afacerea dvs. nu înseamnă că este interesat de tot ce aveți de oferit…

Haideți să ne gândim la exemplul unui magazin de comerț electronic (magazin online) specializat în îmbrăcăminte. Un utilizator a făcut mai multe achiziții pentru îmbrăcăminte din departamentul bărbați, inclusiv cămăși, jachete și pantaloni. Acest utilizator este interesat în mod cert de produsele magazinului și este o țintă primordială pentru promoții prin e-mail, dar nu toate articolele pe care le vinde magazinul vor fi relevante pentru interesele sale. Dacă, de exemplu, magazinul trimite prin e-mail o serie de promoții pentru sandale pentru damă, acest utilizator care a cumpărat numai din secțiunea bărbați nu va fi deloc interesat și poate decide chiar să se dezaboneze deoarece e-mailurile nu concid cu interesele sale.


Sursa: Zenda

Acesta este motivul pentru care devine atât de important să vă segmentați listele de adrese. Dacă puteți să colectați date despre abonați și să rețineți ce părți din afacerea dvs. sunt relevante pentru fiecare, puteți trimite e-mailuri direcționate corect, care vor fi trimise numai acelor persoane cu care vor rezona. Segmentarea corectă poate crește ratele de implicare și poate împiedica dezabonarea utilizatorilor.


Sursa: Youtube

2. Lipsa butoanelor call-to-action

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care e-mailurile trebuie să le facă este să convingă cititorii să apese click pe site-ul dvs. web. Dacă investiți timp și efort pentru a face publicitate unui produs sau serviciu, ar trebui să le ușurați abonaților realizarea unei eventuale achiziții și chiar să îi încurajați să facă acest lucru.

Apelurile la acțiune (CTA) ar trebui să-i atragă pe cititori să apese click pentru a fi redirecționați către pagina dvs. și să fie relevante pentru ceea ce promovați. Dacă newsletter-ul dvs. se referă la un anumit produs sau la o reducere, atunci CTA-urile alese ar trebui să includă o legătură directă cu respectivul produs sau reducerea promovată.

Un buton sau un hyperlink de tipul „Cumpărați acum” utilizând fraza „Vedeți reducerile noastre de sezon” ar putea obține un trafic crescut pe site-ul dvs., dar utilizatorii care fac click pot să nu finalizeze o achiziție dacă nu îi redirecționați exact la subiectul în cauză. Oferiți cititorilor dvs. cât mai puțină muncă de făcut și îndreptați-i direct către pagina pe care se așteaptă să „aterizeze”, în funcție de contextul oferit de newsletter.


Sursa: Sclipiciul

3. Conținutul nu este atrăgător

S-ar putea să credeți că ați asamblat e-mailul perfect conceput, plin de conținut convingător, dar dacă nu conduc la o creștere a conversiilor, înseamnă că cititorii nu sunt întocmai de acord.

Nu spunem că textul nu este cu adevărat minunat, dar se poate ca un conținut să nu relaționeze cu abonații; poate e un conținut perfect, dar pentru un alt segment sau tip de audiență. Este timpul să vă ajustați strategia și să încercați să aflați ce doresc cu adevărat cititorii dvs. să vadă. Încercați să schimbați lucrurile prin răsturnarea scenariului.

  • treceți de la e-mailuri mult text la cele focalizate pe aspecte vizuale
  • focalizați atenția de la multe produse / promoții la doar câteva puncte importante
  • utilizați un ton mai prietenos și lejer, în loc de unul formal.


Sursa: Chopochom

Oricare dintre aceste sfaturi ar putea funcționa și în sens invers, în funcție de strategia dvs. actuală. Nu există nici o modalitate 100% corectă pentru a formata e-mailurile; scopul este de a face schimbări treptate și de a vedea ce are și ce nu are drept rezultat o implicare crescută. Există o mulțime de alte modificări pe care le puteți face, însă vă recomandăm să nu le încercați simultan ori riscați să nu puteți decide care modificări au provocat obținerea rezultatelor dorite.

Marketingul prin e-mail poate fi foarte eficient, dar pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să aveți e-mailuri care să rezoneze cu cititorii dvs., să le oferiți apel la acțiune și să le vorbiți într-un mod care să vă facă afacerea atrăgătoare.