Google revoluționează măsurarea vitezei site-ului tău!

Google are o agendă de promovat și este foarte clar ce anume își dorește. De ani de zile, Google a impus realizarea unei experiențe de browsing mobile.

În 2015, Google a anunțat "Mobilegeddon", primul algoritm care avea scopul de a prioritiza acele pagini web care au un design responsive sau prezintă o versiune mobile-friendly.  În 2016, Google a dezvăluit webmasterilor că se vor focusa pe indexarea de tip mobile-first, iar în 2017 acest proces de indexare a prins viață.

Odată cu 26 februarie 2018, Google pune la dispoziția celor interesați un nou instrument  care se anunță a fi foarte ușor de utilizat: Speed Scorecard. Acesta utilizează Raportul de Experiență a utilizatorilor a Google Chrome pentru a vă ajuta să comparați site-ul Dvs. cu cele ale concurenților în ceea ce privește timpul de încărcare.


Speed Scorecard și calculul impactului potențial al veniturilor

Speed Scorecard înglobează în baza sa de date mii de site-uri din 12 țări diferite. Instrumentul este ușor de utilizat și puteți compara până la 4 domenii. De asemenea, puteți compara viteza de încărcare a paginii în ambele conexiuni – 3G și conexiuni de tip 4G. Google a recomandat ca site-urile să devină utilizabile în 5 secunde de la momentul conexiunii la o rețea de tip 3G și să fie navigabile în 3 secunde de la stabilirea conexiunii la rețeaua 4G. Iată câteva imagini pentru a vă prezenta design-ul instrumentului:


Sursa: 9to5Google

Sursa: The Creative Momentum

Știm că viteza de încărcare redusă a paginilor duce la page bouces și la o scădere drastică a conversiilor, însă știm oare cât pierdem cu adevărat? Google a inclus un calculator care vă ajută să estimați valoarea veniturilor potențiale pe care le pierdeți din cauza încărcării foarte lente a paginii web pe care o dețineți. Pentru a afla cât pierdeți, pur și simplu completați spațiile goale cerute de calculator. Instrumentul va solicita numele domeniul dvs., viteza actuală, vizitatorii lunari medii, valoarea medie a comenzii și rata de conversie. Ultimile 3 pot fi găsite în tabloul de bord Google Analytics; dacă nu dețineți aceste informații, aveți posibilitatea să le solicitați de la compania care se ocupă cu găzduirea paginii.

Iată un exemplu al modului în care vi se afișează calculatorul:


Sursa: The Creative Momentum


De ce se concentrează Google atât de mult pe mobile?

Google înțelege că cel mai bun dispozitiv pentru utilizarea Internetului este cel pe care îl aveți asupra Dvs. tot timpul. Laptopurile devin din ce în ce mai subțiri, dar încă reprezintă o provocare atunci când trebuie purtate toată ziua, iar computerele desktop nici măcar nu constituie o opțiune viabilă. Ceea ce rămâne în calcul este telefonul mobil! Pentru întreprinderi, acest fapt se traduce sub forma mai multor oportunități și a unui interval de timp crescut în care ei pot comercializa un produs sau întreprinde o vânzare. În ultimul an, am văzut paginile AMP crescând în popularitate, am observat o dezvoltare rapidă a tehnologiei voice control și am fost martorii lansării Google Lens, care este proiectat să ajute la căutarea de tip vizual. Google știe că viitorul este mobile.


Sursa: Servify

Deoarece, pe zi ce trece, căutarea pe mobil crește exponențial  este important să vă concentrați și asupra telefonului mobil.  Pagina web a companiei trebuie să fie caracterizată de un design responsive sau cel puțin să fie concepută pentru indexarea mobilă. În designul dvs., nu neglijați viteza de încărcare a paginii. Rețineți că o viteză redusă a paginii merge mână în mână cu scăderea conversiei!

Credeți că puteți beneficia de mai multe conversii dacă ați avea un site web mai prietenos pentru mobil sau un site cu o viteză mai mare a încărcării? Discutați cu unul dintre membri echipei Pole.ro astăzi pentru a vedea cum putem proiecta un nou site web pentru afacerea dvs.