Cele mai aglomerate zile ale anului sunt aici (din punctul de vedere al shopping-ului)! Aveți toate elementele - cheie îndeplinite pentru ca doritorii să poată localiza și achiziționa produsele Dvs.? Mereu există modificări pe care le puteți face pentru a ajuta la creșterea conversiilor: în acest articol ne vom referi la ceea ce se întâmplă atunci când lucrurile nu decurg conform planului și cum trebuie procedat atunci când un produs e sold out.
Iată nouă lucruri pe care ar trebui să le revizuiți acum pentru a vă asigura că sesiunile de cumpărături vor merge ca pe roate.
1. Testați-vă site-ul din perspectiva unui client
Plasați o serie de comenzi-test pentru a vă asigura că sunt aplicate reduceri corecte - inclusiv oferte de transport cu discount sau gratuite. Plasați comenzile utilizând un card de credit, precum și metode alternative de plată, cum ar fi PayPal. Tineți minte: căutați nereguli în calculele de transport, ajustările la valoarea coșului de cumpărături și întârzieri în procesarea plăților.
2. Testați capabilitățile serverului
Dacă vă așteptați la o creștere puternică a traficului pe parcursul următoarelor zile, asigurați-vă că site-ul web poate gestiona toate solicitările. Soft-uri gratuite precum Load Impact vă pot oferi o idee coerentă despre performanța serverului. Dacă rezultatele testului nu sunt cele scontate, contactați firma de hosting.
(Un test rapid efectuat cu ajutorul Load Impact ne arată timpul de încărcare în raport cu numărul de utilizatori activi.)
3. Asigurați-vă că lista de produse reflectă oferta
Dacă bannerele, butoanele și anteturile categoriilor direcționează cumpărătorii către produse cu intervale de prețuri, verificați de două ori pentru a vă asigura că toate produsele desemnate se încadrează în limite. Este ușor să nu observați lucrurile care nu fac parte din categoria de reduceri, dar această greșeală poate îmbufna cumpărătorul.
(Această pagină de la Kohl's ar trebui să arate cămăși care costă 4.99 $, și totuși, apar mai multe topuri cu prețuri mai mari, atribuite eronat categoriei.)
4. Creați o listă "S-ar putea să vă placă și" pentru elementele recomandate
Dacă stocul este epuizat în cazul unui produs recomandat, înlocuiți-l; sau dacă acesta a fost puternic ofertat, însoțiți-l de alte articole aflate în stoc. Este important să aveți toate textele promoționale, materialele grafice și alte elemente de marketing gata pregătite.
(Asigurați-vă că afișați cele mai apropiate opțiuni alternative atunci când elementele - cheie s-au vândut. Sursa: Kohls.com)
5. Desemnați produsele asociate elementelor recomandate, populare
În acest fel, dacă un articol este sold out, cumpărătorul nu este lăsat să vadă o pagină care nu are nici un buton call-to-action (cu rol de convertire).
(Elementele asociate ajută la păstrarea cumpărătorilor pe pagina magazinului online atunci când sunt anumite produse au stoc 0. Sursa: mediagalaxy.ro)
Dacă coșul dvs. de cumpărături este configurat pentru a ascunde articolele cu stoc 0, opriți opțiunea respectivă articolele recomandate. Evitați URL-urile nefuncționale și producerea efectului de „scărpinatul capului” în rândul vizitatorilor. În mod alternativ, ați putea configura o redirecționare 301 la o încărcare diferită a paginii, explicând că un element nu mai este disponibil, iar altele sunt recomandate.
6. Instalați o caracteristică de tip live chat
Acesta este momentul perfect pentru a juca de-a Moș Crăciun cu vizitatorii dvs. Multe scripturi de live chat pot rula pe terțe servere și vor activa opțiunea de float a butonului de chat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să integrați un cod special în pagina reală. Cele mai multe astfel de pop-up-uri pot fi configurate în câteva minute; puteți începe conversații cu cumpărătorii imediat. Ca un bonus, veți depista mai devreme problemele, astfel încât puteți grăbi remedierea acestora.
7. Stabiliți o metodă de transport alternativă
Uneori, gateway-urile de transport cad și taxele nu pot fi calculate. Asigurați-vă că, coșul de cumpărături este configurat în așa fel încât să ofere o opțiune implicită, chiar dacă este vorba de taxă fixă. În ultimă instanță, puteți afișa un mesaj care menționează că toate costurile de expediere vor fi calculate după plasarea comenzii, însă acest lucru poate determina mai mulți cumpărători să abandoneze coșul.
(Sursa: emag.ro)
8. Setați o metodă de plată alternativă
Dacă gateway-ul de plată se prăbușește, asigurați-vă că doritorii pot comanda fără probleme. Un modul simplu de validare vă permite să colectați informații despre cărțile de credit, care pot fi aplicate manual. Asigurați-vă că aceste date sunt accesate numai printr-o conexiune criptată.
(Sursa: altex.ro)
9. Verificați partea de Analytics
Atât rapoartele în timp real, cât și analytics-urile actualizate zilnic vă vor oferi informații importante privitor la încercări eșuate, rate neobișnuite de respingere și timpi de încărcare. Aceste informații sunt esențiale în timpul sezonului de sărbători. De exemplu, o rată de respingere neobișnuit de ridicată poate indica o atribuire greșită a prețului sau o descriere inexactă a acestuia. Poate indica probleme cu încărcarea imaginilor sau a suporturilor asociate. Verificând cel puțin zilnic aceste rapoarte, puteți ajuta la reducerea abandonului și la finalizarea mai multor vânzări.
Aceasta nu este, în niciun caz o listă completă a situațiilor de urgență pentru sezonul de sărbători. Cu toate acestea, dacă nu sunteți pregătit în timpul orelor finale înainte de lansare, acești pași ar trebui să vă ghideze în privința îndeplinirii condițiilor esențiale.