„Bounce” este o expresie negativă folosită pentru descrierea marketingului online. Google definește „respingerea” sau „bounce-ul” ca orice sesiune în care doar o singură cerere este trimisă serverului său Google Analytics.
Și în timp ce o anumită cantitate „respingeri” este perfect normală, este o practică bună să încercați să reduceți rata cât mai mult posibil!
Iată câteva sfaturi utile pentru a evita situațiile neplăcute pe viitor:
Furnizați conținut relevant
Când cititorii se așteaptă la un lucru și primesc altul, ai parte de „bounce”. Și conținutul dvs. este probabil unul dintre cei mai mari „infractori” în acest scenariu. Începeți prin a evalua conținutul dvs. și a analiza dacă este potrivit pentru piața de desfacere. Ce înseamnă asta? Să vă uitați atent la așteptările pe care le-ați stabilit prin strategia SEO: cuvintele cheie, meta-descrierile (sau metadatele) și titlurile oferă tot contextul pentru ceea ce urmează să primească cititorul. Asigurați-vă că elementele de pe site pentru fiecare paragraph ori pagină de conținut sunt coordonate, astfel încât cititorii să știe la ce să se aștepte.
Examinați legăturile externe
În cazul în care utilizatorii nu iau nicio acțiune pe pagina dvs. în afară de a face click pe un link de ieșire, Google Analytics consideră această acțiune un „bounce”. Acum, acest lucru nu este neapărat ceva rău. De exemplu, dacă un utilizator dă click pe un link către alt blog, veți primi trafic pentru noua pagină, crescând în același timp rata de respingere pe pagina principală. Este o afacere cu iz mixt, care face ca ratele de respingere să fie greu de stabilit.
Obiectivul dvs. pentru legături externe este să examinați fiecare dintre acestea și să determinați dacă veți beneficia de utilizatorii care o vizitează. Dacă nu, s-ar putea să merite să lăsați acest aspect deoparte.
Analizați timpul de încărcare a paginii
Mai mult ca sigur ați mai citit despre asta, așa că…să nu petrecem prea mult timp discutând subiectul. Viteza de încărcare a paginilor este un contributor cunoscut la compilația de cercetări a „bounce-ului” prin care Kissmetrics arată că până la 40% dintre utilizatori vor abandona un site web a cărui încărcare completă durează mai mult de 3 secunde.
Sursa: Magento Blog
Utilizați cuvinte cheie high-value
Aspectul în cauză se leagă de așteptările cititorului. Ce cuvinte cheie folosiți pentru a direcționa trafic spre site-ul dvs.? O strategie eficientă a cuvintelor cheie va combina cuvintele cheie cu valoare ridicată cu o competiție cu cuvinte cheie mai precise, care vor coincide direct cu intenția consumatorului. Rețineți că strategia dvs. privitoare la cuvintele cheie nu este doar despre SEO - ci despre experiența utilizatorului. Cuvintele cheie sunt principalul mod în care utilizatorii vor găsi site-ul dvs., asigurați-vă, deci, că conținutul dvs. îndeplinește promisiunile făcute prin intermediul titlurilor și subtitlurilor afișate.
Oferiți un curs de navigare clară
Nu e nimic mai frustrant decât încercarea de a vă descurca pe cuprinsul unei pagini cu navigație proastă. Iar când rata de respingere este prea mare, navigarea îngreunată pe site ar putea fi de vină. Și iar ne întoarcem la user experiente (sau UX). Utilizatorii vor avea mult mai multe șanse să „scape” site-ul dacă nu pot găsi imediat ceea ce caută. Lucrați constant la îmbunătățirea elementele dvs. de navigare (ștergeți meniurile hamburger!) si faceți relația dintre fiecare pagină de conținut evidentă.
Sursa: Resource Techniques
Înțelegerea ratei de respingere
Având în vedere toate cele menționate mai sus, trebuie să observăm că o rată ridicată de respingere nu este întotdeauna un lucru rău. De fapt, o rată de respingere de aproximativ 50% este considerată perfect normală. Dar dacă vă străduiți să ajungeți la linia mediană sau dacă sunteți interesat să ajungeți la eșaloanele de vârf ale ratelor de respingere pentru anumite pagini, este posibil să aveți nevoie de ajutor din afară.
Contactați echipa pole.ro pentru a vă ajuta să țineți frâu ratei de bounce!