Top cele mai bune practici SEO în 2019

Și iată-ne în ultimult trimestru (Q4) din 2018! Ne-am gândit că ar fi momentul perfect pentru a face o „ședință” legată de SEO - de această dată discutând despre unele dintre cele mai bune practici SEO pe care le puteți utiliza pentru a vă mări rezultatele... pe măsură ce ne mutăm în 2019.

 

Nu lupta pentru dominație – mergi pe propria potecă!

Există o teorie a marketingului numită „Strategia oceanului albastru” („Blue Ocean Strategy”), care susține că business-urile obțin un succes mai mare, căutând spațiu de piață „virgin” sau neexplorat, în loc să lupte cu restul concurenților: concurează în apele albastre, mai degrabă decât în ​​apele sângeroase pline de rechini.

Acesta este un principiu important al SEO. Cu cât este mai aglomerat câmpul, cu atât este mai greu să fii observat. Dacă doriți să vă poziționați mai bine în cadrul SERP-urilor, este în beneficiul dvs. să priviți dincolo de ceea ce fac concurenții dvs. și să căutați subiecte noi care nu au fost explorate.

Site-uri precum Google Trends sau BuzzSumo sunt prietenul tău!. Pentru a ilustra această idee, mai jos comparăm interesul în termenii "marketing de conținut 2018" și "marketing de conținut 2019". Evident, toată lumea vorbește despre marketingul conținutului 2018... în 2018! - dar nu există multe pagini indexate care să cuprindă strategiile din 2019, deși am depășit cu mult mijlocul anului. Pe măsură ce se apropie 2019 și decalajul se reduce, mai mulți oameni încep să vorbească despre asta.


Sursa: The Creative Momentum

Încercați fragmentele recomandate – Snippets!

Toată lumea iubește fragmente speciale - acele cutii de text la îndemână, care apar atunci când căutăm și oferim răspunsuri rapide la întrebările noastre, fără a fi nevoie să faceți click pe un link. Ele devin o parte deosebit de importantă a UX-ului, deoarece confortul devine norma, iar căutările de pe mobil și cele vocale cresc și trec în prim-plan. Mai jos este un fragment exemplar care surprinde ... pe fragmente recomandate!


Sursa: The Creative Momentum

Eliminați-vă paginile zombie

Știm, referințele zombie sunt de-ale trecutului. Foarte 2010. Dar site-ul dvs. este probabil infestat de ele, chiar dacă nu vă dați seama. Paginile zombie sunt pagini web care nu oferă valoare reală traficului, autorității sau prezenței pe web, care apar cel mai adesea sub formă de conținut vechi sau lipsit de actualitate. De cele mai multe ori, acestea iau forma:

  • conținutului duplicat
  • postărilor de blog învechite
  • comunicatelor de presă deplasate
  • paginilor de produs pe care nimeni nu le cumpără
  • paginilor care nu ar trebui indexate (cum ar fi paginile cu rezultate ale căutării).

Fiecare site are câteva astfel de „zombie page”-uri și nu sunt întotdeauna o mare scofală. Dar atunci când site-ul dvs. are sute, sau mii, acesta poate fi în detrimentul SEO. Paginile zombie umflă sitemap-ul dvs. cu numeroase pagini pe care Google le consideră low-quality, deoarece nu câștigă trafic sau implicare.

Ucideți aceste pagini, dacă este posibil - prin setarea paginilor de rezultate pe „fără index” și prin refacerea conținutului după cum este necesar (cum ar fi combinarea a trei postări vechi de blog într-o singură bucată de conținut în format lung care acceptă implicarea și încurajează mai mult timp petrecut pe site).


Sursa: Matthew James Taylor

Organizează-ți conținutul în cluster-e

Topic cluster-ele sunt un nou instrument de căutare SEO, pe care multe site-uri nu le-au utilizat încă, ceea ce este păcat, deoarece motoarele de căutare își schimbă algoritmii pentru a favoriza conținutul structurat în acest fel.

Blocurile de topic implică modificarea structurii site-ului web pentru a avea pagini unice "de stâlpi" care acționează ca huburi principale de informații. Din acest hub, fiecare subtopic (sau cluster) are propria pagină conectată prin link. Gândește-te ca niște spițe pe o roată. Fiecare bucată de conținut de cluster se conectează înapoi la hub, cu pagina de pilon care furnizează punctul de ancorare primar pentru navigare.


Sursa: Story Block Media

Experiența utilizatorului este inima tuturor obiectivelor site-ului web și a marketingului, iar 2019 nu va face excepție. Țineți cont de acest lucru pe măsură ce aplicați strategiile de mai sus.