Trenduri cruciale de branding în 2018

Ce acțiuni vor consolida brandul tău în 2018? Care sunt trend-urile de marketing pe care poți paria cu încredere și la ce „mișcări” te poți aștepta din partea concurenței?

Ați fost învățați să evitați tendințele (dacă nu se aliniază perfect cu misiunea, viziunea și valorile mărcii dvs.) și, de obicei, tendințele de branding nu au o semnificație importantă, nu se adresează tuturor. Au „expirat” la fel de repede cum s-au lansat. Și adesea, dacă sunt urmate tendințele greșite, aveți de suferit în urma mizeriei și haosului creat.

Anul acesta va fi diferit. Branding-ul și-a însușit o viață proprie și putem observa tendințe care vor fi viabile și în viitor, pentru multe tipuri diferite de branduri – inclusiv cel al dvs.!

Ne simțim încrezători să spunem că evitarea acestor tendințe de branding ar putea duce la descompunerea rapidă a propriului brand. Sunteți gata să aflați mai multe despre tendințele care vor afecta cel mai mult succesul mărcii dvs. în 2018?

Haideți să vedem!

 

Tendințe de branding și marketing

Emergența fiecăreia dintre aceste tendințe are legătură cu piețele inundate, supraaglomerate de ofertă. Cu decenii în urmă, în fiecare sector existau doar câteva mărci concurente, astfel încât acestea se puteau baza pe preț, calitate și alți factori tangibili care să-i ajute în vânzare.

Astăzi, există prea multă concurență pentru a obține o diferențiere ușoară. În schimb, consumatorii caută acel ceva în plus, sub formă de experiențe personale, cauze sociale susținute de companii și multe altele. Astfel, brandurile care doresc să concureze vor răspunde acestor tendințe (născute din cerințele consumatorilor).

Vă puteți aștepta ca aceste tendințe de branding să crească în importanță și să câștige teren în 2018:

Conversație: Vă aduceți aminte de zilele în care consumatorii au primit mesaje de branding și de marketing, apoi au luat decizii de cumpărare, fără a interacționa efectiv cu mărcile? Acele zile au apus. Credem că are de-a face cu faptul că oamenii interacționează din ce în ce mai puțin unul cu celălalt în persoană; astfel, caută interacțiuni umane pretutindeni, inclusiv în tipurile de comunicare ce duc la cheltuiala banilor lor. Asta înseamnă că trebuie să fii real în toate formele de interacțiune prestate de brandul tău. Nu te gândi doar la aspectul vâzării – servește. Nu vorbi, înâi ascultă. Nu vă gândiți doar la publicarea de mesaje, acceptați să le și primiți.


Sursa: LinkedIn

Triburi: În special, cele construite pe canalele de socializare. Social media capătă un aspect din ce în ce mai interactiv, cu fiecare zi care trece, iar utilizatorii săi doresc să se facă auziți și să participe, nu doar să asiste la întâmplări și să primească mesaje. Aceste tipuri de scenarii funcționează cel mai bine atunci când toată lumea are o influență semnificativă și opiniile tuturor membrilor contează. În esență, ar trebui să fie un loc în care clienții dvs. ideali pot să se exprime și ideile lor să fie acceptate - în ciuda (și poate mai ales pentru) acele lucruri pentru care au fost excluse în trecut!


Sursa: Brand Management for a wired world

Scop: Persoanele din publicul țintă nu doresc pur și simplu să găsească cel mai bun produs sau serviciu pentru nevoile lor. Ei vor să știe de ce oferiți acel produs, ce cauză susțineți și modul în care fondurile pe care le alocă spre achiziționarea produselor/serviciilor de la dvs. vor fi cheltuite sau investite. Această tendință este un hibrid, născut dintr-o preocupare reală față de starea lumii, precum și de necesitatea unor noi criterii în procesul de luare a deciziilor.


Sursa: Harbinger

 

Experiențe: Datorită - în mare măsură - tehnologiei, consumatorul de astăzi a ajuns să aștepte să aibă parte de o adevărată experiență la fiecare achiziție - nu doar să primească un produs. Această experiență poate veni sub orice formă, de la un film live pe Facebook, în care interacțiunile se întâmplă în timp real și până la o întâlnire personală, interesantă, unică, cu un conținut aventuros, unic sau neașteptat, care este legat de brand.


Sursa: Postcron

Psihologie: Cum reacționează clientul dvs. ideal la un număr de stimuli diferiți? Ce emoție îi determină să se răzgândească în fața durerii pe care o ameliorează marca ta? Și ce emoție îi face să dorească să urmărească soluția pe care o oferi? Există o nevoie tot mai mare pentru ca profesioniștii în branding și marketing să dea dovadă de o înțelegere solidă a psihologiei umane și a modului cum funcționează aceasta - toate pentru a atrage oamenii spre conceptul lor de brand.


Sursa: Swell

Imersiune: Cu instrumente precum chatbots care stau la dispoziția ta, poți crea o experiență cu adevărat unică pentru fiecare dintre clienții tăi. Nu numai că poți programa această tehnologie pentru a pune întrebări și pentru a răspunde la întrebări, puteți crea o cale dacă / apoi care "ascultă" și oferă răspunsul mult râvnit. Acest tip de comunicare nu ia locul interacțiunilor umane; cu toate acestea, în cazul în care clientul dvs. ideal este interesat de o experiență personalizată fără probleme (cu viteză și eficiență), această tendință ar putea fi importantă pentru marca pe care o reprezentați.


Sursa: MDS Decoded

Poziționarea: Ați menționat deja ceea ce este unic la firma dvs. și ați folosit informația pentru a o poziționa cu caracter distinctiv pe piață; totuși, poate că v-ați abătut de la un alt tip de poziționare; tipul acela în care "adopți o poziție" referitor la eveniment curent, o figură politică, o chestiune globală etc. Multe branduri au fost reticente să avanseze în această direcție. Nu trebuie să vă spun că politica și alte probleme  actuale pot fi locuri înfricoșătoare de a ocupa o poziție. Cu toate acestea, dacă alegeți una (și vă exprimați o opinie) care se aliniază pe deplin valorilor corporative ale mărcii dvs., nu se vor simți repercusiuni negative. Pe lista curentă vor fi persoane care aleg să se distanțeze de marca dvs. Cu toate acestea, iată întrebarea: dacă nu vă împărtășesc valorile corporatiste, le-ați dorit în cercul dvs.?


Sursa: Blogspot

Micro-căutări: Consumatorii nu mai "planifică" sesiuni lungi de căutare pe internet acasă, pe laptopuri și pe desktop-uri. În schimb, utilizează căutarea pe internet la cerere și în deplasare cu dispozitivele mobile. Vor să li se răspundă rapid și succint la întrebări. În cea mai mare parte, nu caută soluții aprofundate; totuși, ei doresc să simtă reacții instantanee din mâinile brandurilor care pot servi nevoile lor. Ulterior, ei pot aloca timp pentru a afla mai multe, dacă își doresc să aprofundeze subiectul. Pentru a putea concura, marca dvs. ar trebui să se alinieze acestei tendințe de căutare prin furnizarea de răspunsuri rapide cu relevanță mare și un spirit de serviciu.


Sursa: Mockingbird

Urmând tendințele de branding (și implementarea celor care vor avansa strategia dvs. și vor duce la creșterea brandul dvs.) nu numai că vor ajuta compania să concureze cap-la-cap, vă vor ajuta să fiți în ton cu evenimentele recente (astfel încât să puteți vorbi inteligent despre „ce-i nou” cu publicul dvs.) și vă va face capabili să răspundeți schimbărilor de trend cu agilitate maximă.